Stichting Wooninitiatief Plu-S

Stichting Wooninitiatief Plu-S is een ouderinitiatief voor de huisvesting en zorg voor jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking al of niet in combinatie met een lichamelijke handicap. In de wijk Strijp-S in Eindhoven wordt vanaf de oplevering in 2017 een etage gehuurd van woningcorporatie Woonbedrijf met tien appartementen en een gemeenschappelijke keuken en woonkamer voor 10 bewoners. De eerste inrichting van de gemeenschappelijke ruimten is gefinancierd met donaties van verschillende fondsen waaronder de drs. Th. H. J. Gijsbersstichting. Zonder deze ondersteuning was de realisatie van dit project niet mogelijk geweest. Inmiddels zijn alle bewoners gehuisvest en is de zorgvoorziening geborgd. Hiermee is een woon-/zorgvoorziening midden in de samenleving gerealiseerd, waardoor de jongvolwassenen met hun beperking nauw verbonden kunnen blijven met hun omgeving.